středa 4. června 2014

Jak umírá kazatel



Nedávno opravdu zemřel. Lituji, že jsem ho neznal osobně, ale Bohu díky lze mnohá jeho moudrá slova najít na internetu.

Jmenoval se Tomáš Kriška. Zastával řadu funkcí a služeb, ale sám sebe představoval jen jako omilostněného hříšníka. Přežil dramatickou autonehodu, bojoval se závislostí na počítačových hrách a později i s rakovinou, které nakonec podlehl.

Důvod, proč o něm píšu, zjistíte po poslechu rozhovoru, který natočil pro Rádio 7 v době, kdy věděl, že umírá. Někoho tak srovnaného se smrtí jsem snad ještě neslyšel.

Zrovna prožívám nesnadné období co se zdraví týká a tak přemýšlím o nemocech, postiženích, omezeních, která postižení nesou s sebou i o lidské dočasnosti. Ten rozhovor vám všem vřele doporučuju, i když třeba na smrt vůbec nemyslíte.

Stahujte tady!


Neméně zajímavé je vyprávění bratra Krišky o jeho boji se závislostí na počítačových hrách. Tady je záznam pořadu Slovenské televize.




A jestli si chcete příběh Tomáše Krišky přečíst, najdete ho tady.

Na mě jeho svědectví opravdu velmi silně zapůsobilo. Bůh vás může změnit k nepoznání a rád to udělá, pokud mu to dovolíte!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Předem děkuji za všechny komentáře. Prosím, vyvarujte se vulgarizmů, nebo komentářů urážejících něčí přesvědčení. Děkuji!